Telefon szerviz: ne hagyjuk az utolsó pillanatra

Budapest
2 éve, 5 hónapja

Megesett már mindnyájunkkal, hogy észrevettük, hogy a telefonunkkal valami nincs renden. És ekkor tudjuk, hogy a mobil szerviz az a hely, amelyet meg kellene látogatnunk, azonban ez is olyasmi, csakúgy mint sokaknál a csekkek befizetése, amit sokáig halogatunk.

 

Mobee.hu telefon szerviz

Kép forrása: Mobee.hu

 

A mi tanácsunk az, hogy ne halogassuk a telefon szerviz meglátogatását túl sok ideig. Ez komolyabb problémákhoz is vezethet, és ezután nemcsak a pénztárcánk lehet jóval vékonyabb, mint ha időben cselekedünk, de akár olyan fontos, személyes emlékektől is akaratlanul megválhatunk, mint a telefonon tárolt képeink és videóink.

 

De a telefon javítás akár ahhoz is vezethet, hogy a kijelzőnk tovább törik és akár az ujjbegyünk is megsérülhet, ami több napig tartó kellemetlen érzéshez is vezethet, ha egy kis üvegdarab belemegy az ujjbegyünkbe. Egy megfelelő mobiltelefon szerviz ezt is meg tudja oldani.

 

Az igazán jó telefon szerviz készen áll arra, hogy mind hardveres, mind szoftveres segítséget nyújtson. Mindenkinek fontos az ideje és sokszor pénzben is lehet mérni a több napos várakozást (mint tudjuk, az idő pénz), így érdemes lehet egy olyan szervizhez fordulni, ami gyors: vannak olyan helyek, ahol sok problémát már fél - egy órán belül is képesek orvosolni.

Ennyi idő pedig pont elég egy (rövid) ebédre vagy a környéken nézelődésre. Sőt, egy kis offline időtöltésre, hacsak kényszerből is: például észrevenni, hogy milyen gyönyörűek az őszi színek.

 

Lássuk, hogy egy telefon szerviz kínálatában melyek azok a gyakori hibák, amelyek miatt az érdeklődők felkeresik őket:

  • kijelző csere (csak a héten hány betört képernyőt láttunk!?),
  • akkumulátor csere (főleg idősebb készülékeknél kel el, nagyon is),
  • hangszóró csere,
  • funkciógomb csere,
  • csatlakozó csere,
  • hátlap csere,
  • szoftver frissítés és
  • beázás utáni javítás (ilyenkor érdemes minél hamarabb odaérni).

 

Amikor mobiltelefon szervizt választunk, nagyon fontos, hogy olyan helyre menjünk, ahol az adott telefont valóban meg fogják tudni javítani. Banális dolognak tűnhet, de amíg Renault márkaszervizbe sem illik egy Skodával megérkezni, nemigen fognak tudni mit kezdeni a Xiaomi telefonunkkal egy Apple szervizben, valószínűleg. A szeretett telefonunkat vigyük a márkának megfelelően például egy Samsung mobiltelefon szervizbe.

 

Egyébként, akárcsak az autók esetében is, a telefonoknál is léteznek úgynevezett multibrand, vagyis sok márkát kezelni tudó szervizek.




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest