Tippek kutyatartáshoz

Budapest
2 éve, 10 hónapja

Ahogyan bármilyen állat tartása úgy a kutyatartás is nagy felelősséggel jár és nehéz feladat. Fontos megemlíteni, hogy a kutyatartás nem a kutya megvásárlásával kezdődik. A jövevény érkezésére alaposan fel kell készülni. Számos új feladattal fog bővülni a család napirendje.

 

Tippek kutyatartáshoz

Alapvető hogy tudjuk hol lesz a helye, mit fog enni, kinek a feladata lesz sétáltatni vagy hogy hova visszük állatorvoshoz.  Azonban mielőtt vásárlásra adnánk a fejünk érdemes körbe nézni az árva kutyusok között, hiszen rengetegen várják, hogy gazdihoz kerülhessenek. A legtöbb menhely teltházas és már nincs kapacitásuk több állat befogadására. Azonban ha örökbefogadsz egy kutyát, azzal helyet szabadítasz fel így lehetőséget adva egy újabb rászoruló állat megmentésére.

 

A következő tippek betartásával sikeres újdonsült gazdi leszel: 

 

Táplálás -  Mielőtt megérkezik a kis jövevény érdemes tájékozódni a számára legmegfelelőbb tápokat illetően és be is szerezni belőle. Inkább a prémium minőségű eledeleket részesítsd előnyben és kerüld a gyenge minőségűeket. Kerüld az alábbi ételeket, hiszen mérgezőek lehetnek egy kutya számára: mazsola, szőlő, csokoládé, hagyma.

 

Oltás - A betegségek és az élősködők ellen a kutyusokat is meg kell védeni, ezért is fontos, hogy miután magadhoz vetted az új családtagot tartsd észben az esedékes oltásokat és vidd el állatorvoshoz hogy megkaphassa őket. Különösen fontos a külső élősködők elleni védekezés, melyet nyakörvvel vagy csepekkel tudsz elérni. 

 

Séta -  A sétáltatás azért lényeges, mert a kutyák a szaglásukat használják amikor tájékozódnak, és mikor máskor mint egy sétálás alkalmával tud új dolgokat felfedezni. Hámmal vagy nyakörvvel vidd sétálni és ne felejtsd el felszedni ha odapiszkít valahová. 

 

Gondozás - A kutya a szőre hosszúságtól függően más és más ápolást igényel. Ha hosszabb szőrű a kis kedvenced érdemes eljárni vele kutyakozmetikushoz, aki segít megoldani a problémát. Azonban különféle eszközökkel, otthon te is ápolhatod kutyusod. 

 

Komfort - Nélkülözhetetlen, hogy a kisállatod jól érezze magát ott ahol a legtöbb idejét tölti. Akár kertes házban, akár lakásban laksz, fontos, hogy a kutyádnak megfelelő fekhelye, kutyaháza legyen ha pihenni szeretne.  A legfontosabb azonban mégis az, hogy szeretsd és foglalkozz vele, hiszen szüksége van rád. Az együtt töltött idő összekovácsol majd titeket és elválaszthatatlan társakká váltok.




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest