Vintage otthon titka

Budapest
5 éve, 3 hónapja

A vintage romantikus és nosztalgikus stílus, amit az otthonodba is belecsempézhetsz. A vintage stílusú otthonokban az a legjobb hogy maga a bútorok felkutatása is kreatív folyamat, azok, akik szeretik maguk átalakítani a bútorokat, valódi kincseket találhatnak a bolhapiacokon, régiségboltokban és akár az interneten is.

Mit is jelent a vintage stílus?


Az irányzat konkrét életstílussá alakult át, ami magában foglalja az élettér kialakítását is. A jellemzője hogy a régi megunt, kidobott, funkcióját vesztett tárgyak új értelmet nyernek és lakásunkban kreatívan felhasználva gyönyörködhetünk bennük. A romantikus vintage a természetes anyagokat részesíti előnyben, míg modernebb változata már kombinálja a régit a kortárs elemekkel.


Vintage a nappaliban


Az otthonunkban a nappali a közösségi élet színtere, a legtöbb közösen eltöltött időt itt töltjük és a vendégeinket is itt fogadjuk. Éppen ezért fontos hogy a meghitt, meleg hangulat és a kényelem biztosítása. Törekedjünk világos bútorokat használni és pasztell árnyalatokkal tarkítva világosíthatjuk a teret. Ne zsúfoljuk túl nagy bútorokkal a teret, a kevesebb több elvet követve, a megfelelő dekorációs elemekkel kialakíthatjuk a nosztalgikus hangulatot.

Vintage hálószobában


A hálószoba a nyugalom szigete, ahol a pihenésé a főszerep. A központi helyen az ágy helyezkedik el, benne a meleg textíliákkal. Tervezd át a régi bútorokat és használd fantáziád. A fésülködő asztal és egy álló lámpa is elengedhetetlen kelléke a romantikus hálónak.

Vintage a konyhában


A konyha berendezésénél célszerű a kiegészítőkre fektetni a hangsúlyt, így az alapvető funkciók nem vesznek el. Használj a stílusnak megfelelő bögréket és tányérokat, a kávét, cukrot pedig tárold olyan edényekbe, amik összhangban vannak a trenddel.


Cimkék: vintage, használt bútor, bútorfelújítás




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest