Környezetbarát álomházak

Gödöllő
4 éve, 11 hónapja

Eheti válogatásunkban olyan házakat mutatunk, amik amellett, hogy fantasztikus luxussal kényeztetik a leendő tulajdonosukat, egytől egyig olyan modern rendszerek használatával működnek, amik óvják a környezetet és hosszú távon költségmegtakarítást is eredményeznek a benne élőknek.


Gödöllői luxusház

 

Az első ház, amin megakadt a szemünk, egy gödöllői óriási családi ház. A város kiemelkedő részén eladó ez a csodás ház, ami amellett, hogy 6 hálószobás és mindegyik hálóhoz saját fürdőszoba és gardrób is tartozik, könyvtárat, 61 m2-es borospincét, fűtött kerti medencét, kerti lakot és 6 kocsibeállót is tartalmaz. Egy ekkora ház rezsiköltsége nem alacsony, szerencsére a jelenlegi lakók gondoltak arra, hogy hogyan lehetne költséghatékonyan és a környezetet védve csökkenteni a számlákat: a ház mellett egy napelemfarm is helyet kapott.


Bámulatos budapesti panoráma

 

Válogatásunk gyöngyszeme ez a rózsadombi modern családi otthon. A ház különlegessége abban rejlik, hogy ahol csak lehetett, alternatív megoldásokkal igyekeztek megoldani a hűtést-fűtés és a melegvíz ellátást. A teljes házban padló vagy mennyezetfűtés adja a meleget, 0 fokig víz-levegős hőszivattyú, 0 fok alatt kondenzációs gázkazán segítségével. A hűtést szintén padló és mennyezeti hűtés biztosítja. A falak és a nyílászárók szigetelése is nagy gonddal, a legjobbak közül lett kiválasztva. A kertben a medence vizének fűtését és a használati melegvizet is napkollektor látja el. Ezeken túl a teljes hűtési, fűtési és szellőztetési rendszer, valamint a riasztórendszer is távolról, mobiltelefonról irányítható.


Varázslatos hangulat a Balatonhoz közel

 

Egyedi, vidéki hangulatot áraszt ez a Balaton partjától 6 km-re fekvő ingatlan. Maga a ház 1000 m2-es, jelenleg családi ház funkciónak megfelelő elosztással, de rengeteg potenciál van az épületben, akár egy mini luxus hotel is kialakítható belőle. A villa körül 3 ha-os, körbekerített birtok terül el, rajta egy halastóval és egy 16 boxos lovardával, amihez 2 db lovászlakás is tartozik. A ház fűtését itt is támogatja egy napelemfarm, de cserépkályha is épült a házban, valamint saját, ivóvíz minőségű vizet adó kút is van a területen.



 
Elhelyezkedés
Gödöllő