Unott Unikornis vs. Vizirájder, indul a dunai Forma1

Harta
4 éve, 8 hónapja

Idén 6. alkalommal rendezi meg Hartán az Őrült Hajók Versenyét a Hartáért Egyesület, amely a hartai és vidéki közösségi élet aktivizálása miatt jött létre 2014-ben.

 

 

Lesz itt Vizirájder, Unott Unikornis, Hajótöröttek, Sex Machine, Wilson, Jackship, Latin Lover, Szürkemarhák, Pet-thing, Rozsdás Bökő, Őstuskó, Flinstone-ship és sokan mások, akik vízre szállnak a Dunán, hogy bezsebeljék a VI. Hartai Őrült Hajók Verseny első díját, az 50 korsó sört és a világtengerhíres dicsőséggel járó vándorkupát! 

 

Az Őrült Hajók Versenye 3. éve 2 napos, az előnap zenei, főzőversenyes és gyermek-programjai után szombaton 20-30, egyenként 4-6 fős őrült csapat feszül egymásnak a Dunán minden évben.

 

 

A verseny minden évben a helyi lelkész hajóáldásával kezdődik, hogy a hajók és matrózaik szerencsésen megússzák a vízi kalandokat. A kizárólag manuális hajtással és úszásra rendeltetésszerűen alkalmatlan eszközökből készített „járművekkel” versenyző csapatok próbálnak minden évben minél látványosabb őrültségekkel előállni és minél gyorsabban megtenni a néhány-száz méteres dunai szakaszt. A füstölőkkel, jelmezekkel, vízi bombákkal, hajókűrtökkel és fanatikus szurkolással tarkított verseny minden évben tartogat meglepetéseket, így biztosan idén sem fognak unatkozni a résztvevők és szurkolók. Az évek során hajót szállító teherautó is került a vízbe, de a 4 mérnök által megtervezett tőkesúly nélküli Kolbászhajó úszóutasai, a Hupikék borulásai, a folpack-ba csomagolt raklap süllyedése, vagy néhány hajó Paksra való átsodrása (utas nélkül másnap) illetve Hajótöröttek hajótörése is emlékezetes az esemény történetében.

 

 

Szóval lesz ott minden, mi szem-szájnak ingere: hajóáldás, koncertek, hartai sültkolbász, csapolt sör, dzsembori, tábortűz, gyereksarok, népművészeti kiállítók, előadások, mécsesúsztatás, de legfőképpen kiélezett versenyek, őrültségek, borulások és csobbanások.

Sőt idén újdonság a környezetvédelem jegyében, hogy a dunaföldvári Aztakeservit Értékőr Egyesület az összegyűjtött műanyagflakonokból készült szobrait és azok készítését mutatja be.

 

 

Augusztus 17-én, szombaton dördül a startpisztoly, de már pénteken is érdemes belekóstolni a hartai dzsemboriba.


További részletek az esemény honlapján és Facebook oldalán.



 
Elhelyezkedés
Harta