Ezt a hirdetést archiválták.

Brunelleschi kupolája

Leányfalu
2 napja, 13 órája

Hasonló hirdetések

  • Mediciek
    Leányfalu
    Firenze, 1429. február. Giovanni de’Medici, a tiszteletre méltó államférfi és bankár halála után hatalmas és jól működő cégrendszert hagy maga után. Két fiának, Cosimónak és Lorenzónak együtt kell a család élére állnia és folytatni az üzletet. Józans...
    • Könyvek, Magazinok - Leányfalu
    1 napja, 10 órája
    3 816 Ft
  • Hirdetés ID: MAXAPRÓ-12361869
  • Kategória: Eladó
  • Alkategória: Könyvek, Magazinok
  • Hirdető típusa: Cég / Szakember
Leírás
A 15. századi Firenze polgárai a lehetetlenre vállalkoztak: megalkotni minden idők legnagyobb, az építés során állványzattal alá nem támasztott kupoláját. A terv Filippo Brunelleschi ötvösmester agyából pattant ki: a vérbeli reneszánsz figura magának való zseni volt, összeférhetetlen alak, híres verekedő. A kupola építését, melyet ő irányított, viták, torzsalkodások, emberi tragédiák és fényes sikerek kísérték.

„Ki hinné, hogy egy templomi kupola kitalálása és megépítése ilyen lebilincselő történet lehet? Pedig Ross King semmit nem bíz a puszta képzeletre: a legjobb műtörténészekhez méltó pontossággal kutatja ki és elragadó kedvvel meséli el a nagyra törő és eszes Filippónak a terv megvalósításáért vívott küzdelmét, az építkezés fordulatos történetét. Ritka alkalom, hogy testközelből figyeljük a reneszánsz géniuszt, amint épp világraszóló remekművét alkotja…”
Rényi András
az ELTE Művészettörténeti Intézetének egyetemi tanára

A kanadai születésű Ross King (1962) író és kritikus számos művészettörténeti-történeti tárgyú könyv – köztük a Brunelleschi kupolája, a Michelangelo és a Sixtus-kápolna, a Leonardo és Az utolsó vacsora, Dühödt ámulat – Claude Monet és a Vízililiomok, a Párisz ítélete, valamint A firenzei könyvkereskedő – sikeres szerzője. Városnéző túrákat vezet Firenzében, Rómában, Milánóban, Párizsban és Givernyben. Jelenleg Oxfordban él.

Elhelyezkedés
Leányfalu

 
Elhelyezkedés
Leányfalu