A szerelem olyan, mint a fény. Ha megpróbálod keretek közé szorítani, eltűnik. London, 1910. Vanessa, Virginia nővére találkozik Roger Fry műkritikussal, aki új életet akar lehelni Anglia képzőművészetébe. A találkozás felébreszti Vanessa vágyát a sz...
"Annak a társadalomnak, amelyet a regényből ismerünk, az erőszak, a félelem és a bizalmatlanság a mozgatói - a mai olvasó (...) talán el sem tudja képzelni, hogy ezek a romboló erők milyen perverz hatékonysággal deformálták a romániai, az erdélyi tár...
Christophert nagy meglepetés éri, amikor felfedezi a titkos átjárót a Szigetvilágba, a varázserejű birodalomba, ahol még ezrével élnek a mitikus teremtmények. Ezen a különleges helyen találkozik Mallel, a szigetek szülöttével, akinek egy röpkabátja é...
A tizennégy éves Mona más, mint a város védelmével megbízott mágusok: nem tudja uralni a villámlást, nem tud beszélni a vízhez. Familiárisa egy kovászkeltető, mágiája pedig kizárólag kenyéren működik. Kényelmes életet él a nénikéje pékségében, ahol m...
"Eszes és mesteri." - Entertainment Weekly "Semmi kétség, Clare óriási tehetség." - Lee Child Úgy tartják, a kamera nem hazudik. De ebben a műsorban semmi sem az, aminek látszik... Egy valóságshow hét versenyzője a zord walesi hegyek közt küzd egymás...
Könyvek, Magazinok - Leányfalu
1 napja, 20 órája
5 524 Ft
Hirdetés ID:MAXAPRÓ-12255986
Kategória:Eladó
Alkategória:Könyvek, Magazinok
Hirdető típusa:Cég / Szakember
Leírás
A Gundel dinasztia története egyet jelent a magyar gasztronómia és a magyar vendéglátás történetével. Az alapító kortársai olyan nagy, a vendéglátást ma is meghatározó személyiségek voltak, mint Sacher, Ritz, Escoffier. Gundel Károly megszelídítette a magyar konyhát és ötvözte azt a szélesedő világból érkező behatásokkal. A Gundel-ház túlélte a történelem viharait, két világháborút, gazdasági válságokat és az államosítás éveit. Alapításának 100. évfordulója után is büszkén folytatja Gundel Károly legszebb vendéglátási hagyományait, aki ezt mondta: "Nem is úgy érzem magam, mint egy vendéglős, aki pénzért ételt és italt árul, hanem mint vendéglátó magyar házigazda, akinek a házát megtisztelték vendégei látogatásukkal." Ebben a szakácskönyvben a hagyományos Gundel fogások mellett az új kor innovációi is helyet kaptak: 70 receptet adunk közre, amelyek méltán reprezentálják mindazt, amiről az étterem a mai napig szól. Jelesül, hogy a Gundel nem luxus. A Gundel minőség. Számomra a Gundel a hagyományok megtartásának és továbbvitelének elkötelezett híve – amellett, hogy az innováció legalább ilyen fontos szerepet játszik az étterem életében. Ez az, amit én is igyekszem átadni a gyermekeimnek. Mert ez a két dolog viszi talán leginkább előre a világot. Azt kívánom mindannyiunknak, hogy a Gundel még hosszú-hosszú ideig meghatározó pont lehessen Budapest és az ország életében. Legyen rólunk továbbra is az egyik legfontosabb kulturális és gasztronómiai hírvivő a világban. Mert ez egy kicsit mindannyiunk közös sikerét is megtestesíti. Dr. Habsburg György