1222.1 négyzetméteres, 20 szobás, újszerű, pincés, kertre néző, eladó vendéglátó egység

280 000 000 Ft
Orosháza Orosháza, Deák Ferenc utca
1 hónapja, 3 hete
  • Hirdetés ID: MAXAPRÓ-12003995
  • Kategória: Ingatlan
  • Alkategória: Eladó, bérelhető üzlethelyiség
  • Alapterület (m²): 1222
  • Hirdetés típusa: Kínál
  • Hirdető típusa: Cég / Szakember
Leírás
Csak nálunk!

Eladásra kínáljuk Orosházán belvárosi, többcélú, 5 épületből álló ingatlanunkat, mely jelenleg idősotthon - úgymint egyesített házi gondozás, - 14 fő részére, továbbá egy Imaház és kiszolgáló helységei 260 fő részére.

A városközponti elhelyezkedésű, 3148 m2 területű épületkomplexum jelenleg egy egyházi fenntartású idősotthon, amelynek két korszerű épületében idősgondozás működik. Erre a funkcióra a továbbiakban is kiválóan alkalmas. Emellett további beruházásokkal kialakítható belőle például kisebb kórház, vagy más egészségügyi intézmény, panzió, iskola és kollégium, irodaház. Az épületek területe 1222,1 nm.

Az 5 épület könnyen átalakítható rendezvényhelyszínné, vendéglátóipari komplexummá rendezvénycsarnokkal (Imaházból), kiadó szobákkal (a jelenlegi idősotthonokból), különtermekkel rendelkező étteremmé (C épületből), és egy vidéki hangulatú kertterasszá, amely mellé a korhű hangulatot és a bejáratot a jelenleg kihasználatlan utcafrontos ház adná, a szárazkapu bejáróval.

Amennyiben az eredeti, idősotthon funkcióját meg kívánja tartani, úgy a C épületben további szobák alakíthatók ki.

Az épületegységek könnyen elválaszthatók egymástól. Négy épület hűtő-fűtő klímával ellátott, a fűtésüket kondenzációs hőtermelők biztosítják. Az ingatlan 3 fázissal, és az öntözővíznek külön mérőórával rendelkezik. Csendes, térkövezett, parkosított ingatlan, fedett udvari tárolóval, és három autóbeállóval.

Épületek és helyiségeik:

"A” épület, jelenleg is üzemelő idősotthon:
Ebben az épületben 5 szoba, plusz 1 nővérszoba, 1 főzőkonyha, 1 éléskamra, 2 fürdőszoba, 2 vécé, folyosó, valamint kívülről megközelíthetően további 5 fülkés női vécé és mosdó, és 2 fülkés férfi vécé és mosdó található. Teljes területe 196 m2.

„B” épület, 2023. decemberig üzemelő Idősotthon:
Csakúgy, mint az „A” épületben itt is 5 szoba található, továbbá 2 fürdő, 3 vécé, társalgó/étkező, mosókonyha, és terasz. A lakószobák egy része különleges építészeti megoldással van megoldva, hiszen egy tetőtéri ablak által olyan a fényviszonya, mintha fel lenne kapcsolva a szobában villany. Teljes területe 236,7 m2.

„C” épület, eredetileg edukációra kialakított épület:
Hasznos terület a két szinten 333m2, plusz 20m2 pince. Ez az épület 2 nagy, és 3 közepes méretű teremből áll, melyeknek eddig előadó/oktatóterem funkciója volt. Emellett konyha, 4 vécé, (felnőtt/gyerek), és további kisebb helységek találhatók benne, többek között egy tárgyalóterem is. Az épületből könnyen kialakíthatók további lakó-, vagy hotelszobák, és a kiszolgálóhelyiségeik.

Imaház:
Területe 370,4m2. Nagyrészt 1 nagy terem és 1 előtér, valamint 2 kisebb helyiség (jelenleg egy női, és egy férfiöltöző/ruhatár jellegű helyiség). A nagy terem 260 fő befogadására alkalmas. Az Imaház rendezvényekre, előadásokra, esetleg bemutatóteremnek, kereskedelmi célokra optimális.

„Szélső épület”:
Az ingatlankomplexum legutoljára megvásárolt része, amely külön helyrajzi számmal rendelkezik. A beruházás célja eredetileg a bővítés volt. Ez az épület egy utcafrontos lakóház, szárazkapu bejáróval, amely 86m2. Jelenleg gazdasági épületként, raktárként használják. A ház mögött egy kihasználatlan kert található, amelyből akár parkoló, akár kertvendéglő, akár park is lehet.

Finanszírozás:
Ára: 280 M Ft. Az ingatlan tehermentes, egy egyházi gyülekezet tulajdonában van. A gyülekezet január első napjaiban elköltözött az ingatlan közösségi részeiből (Imaház, „C” épület), az otthon pedig már csak 6 fővel üzemel az "A" épületben. A gondozásra szorultak elköltöztetése komoly vásárlási szándék esetén rövid időn belül megoldható, a helyük másik intézményben biztosított. Az ingatlan értékesítési szándékának oka, hogy a felmerülő igényekre már nem volt alkalmas a rendelkezésre álló terület.

Állapot:

„A” épület, jelenleg is üzemelő idősotthon:
2004.-ben teljes felújításon és átépítésen esett át, melynek során került kialakításra a főzőkonyha, és az éléskamra. 2009.-ben új tetőt kapott.

„B” épület, 2023. decemberig üzemelő Idősotthon:
2013.-ban teljes felújításon és átépítésen esett át. A felújítások a nyílászárók cseréjét (fa), a villamoshálózat és a vizes strang felújítását, új burkolat lefektetését (ipari pvc és hidegburkolat), tetőcserét, szigetelést és vakolást tartalmaztak. Akadálymentesített.

„C” épület, kiszolgáló épület:
1992.-ben épült, azóta itt burkolatcsere (kerámia és padlószőnyeg), és a kondenzációs kazán bekötése történt.

Imaház:
Az Imaház éppen 100 évvel ezelőtt, 1924. februárban lett átadva. 2002.-ben fel lett újítva (új burkolat, falburkolat, tetőcsere, világítás és villamoshálózat, valamint speciális hőszigetelt nyílászárók beépítése). Az Imaház helyi védelem alatt áll, műemlék jellegű épület. A helyi védelem azt jelenti, hogy az épület nem bontható le, az átalakítása engedélyköteles, de megoldható.

„Szélső épület”:
Az épület felújítást igényel vagy bontandó, és a helyén akár fedett garázs is kialakítható. Egy múlt század elején épült házról van szó, ami megérdemelné a megmentést, mert felújítva egy gyönyörű, patinás épület lehetne.

Rezsi:
Az „A”, a „B” és a „szélső épület” külön közüzemi mérőórákkal rendelkezik. Az elektromos hálózat 3 fázisra történő fejlesztése megtörtént (3x25 Amper és 3x16 Amper), mert szükséges volt, hiszen az összes épület (kivéve a szélső, utcafronti épületet) hűtő-fűtő klímával ellátott. A fűtést az összes épületben gáz alapú kondenzációs hőtermelők biztosítják (kivéve a szélső, utcafronti épületet). Az öntözővíz fogyasztás mérése külön mérőórával történik. A hozzávetőleges éves közüzemi fogyasztásról konkrét adatokkal rendelkezem, amelyet szívesen elküldök az érdeklődők számára.

Parkolás:
Az ingatlan területén jelenleg három autóbeálló található. Biciklitároló van az udvarban. Az ingatlan melletti közterület képes a komolyabb parkolási igényeket kielégíteni. Az ingatlanhoz tartozó szélső épület mögötti, és jelenleg kihasználatlan kertrész további parkolóhelyek kialakítására is alkalmas.

Ajánlás:
Kreatív gondolkodású vagy szociális érzékű befektetőknek, egy ingatlanon belüli magán egészségügyi intézményeket megálmodó vállalkozóknak, de akár olyan építési vállalkozónak is, aki átépítéssel lakásokat tud kialakítani a jelenlegi épületekből.

Közlekedés:
Az ingatlantól pár perc sétára két irányban is elérhetőek buszmegállók, ahonnan több helyi és helyközi járattal utazhat. A vasútállomás és a buszpályaudvar gyalog kb. 15 perc alatt közelíthető meg.

Infrastruktúra:
Egy belvárosi ingatlanról van szó, ezért a környékbeli utcákban számtalan fontos hivatal és szolgáltatás megtalálható, ilyen például a teljesség igény nélkül: rendőrkapitányság, óvoda, több iskola, piac és vásárcsarnok, Művelődési központ, dohánybolt, Spar, Rossmann, Polgármesteri Hivatal, kisebb szaküzletek, K&H Bank, Sportcsarnok, apartmanok, Művészetek Háza, MBH Bank, Földhivatal, étterem, gyógyszertár, Allianz, játszótér, állatkórház, Penny, BestByte,stb.

Tekintse meg az ingatlant személyesen, és tegyen árajánlatot.
Várom megtisztelő hívását.

terasz, pince, bútorozatlan, összkomfortos, klíma, saját parkoló, kert

Kapcsolat a hirdetővel
  • Molnár Edit

  • +36 20-mutasd
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.


Elhelyezkedés
Orosháza

Orosháza, Deák Ferenc utca


Hasonló hirdetések

  • Orosháza, Belváros, Kossuth Lajos utca
    Orosháza belvárosában, frekventált helyen nagy üvegportállal rendelkező, kitűnő állapotú üzlethelyiség kiadó hosszútávú bérleti szerződéssel. ajánlattétel és érdeklődés kizárólag email útján: info@urbanhomes.hu bútorozatlan, villany, gáz, víz, csator...
    • Eladó, bérelhető üzlethelyiség - Orosháza
    4 napja, 7 órája
    330 000 Ft
  • Eladó Üzlet, Orosháza, Belváros, Táncsics Mihály utca, 200nm, 80000000 Ft
    Orosháza, Belváros, Táncsics Mihály utca
    Orosháza belvárosában ELADÓ egy 200 négyzetméteres, nagy üvegportálos, utcafrontra nyíló üzlethelyiség kereskedelmi-szolgáltató vállalkozás számára. Az ingatlan a 2004-ben épült társasház földszintjén található, teljesen egyedi közművekkel rendelkezi...
    • Eladó, bérelhető üzlethelyiség - Orosháza
    1 hete, 1 napja
    80 000 000 Ft
  • Kiadó Üzlet, Orosháza, Belváros, Táncsics Mihály utca, 200nm, 300000 Ft
    Orosháza, Belváros, Táncsics Mihály utca
    Orosháza belvárosában kiadó egy 200 négyzetméteres, nagy üvegportálos, utcafrontra nyíló üzlethelyiség kereskedelmi-szolgáltató vállalkozás számára. Az ingatlan a 2004-ben épült társasház földszintjén található, teljesen egyedi közművekkel rendelkezi...
    • Eladó, bérelhető üzlethelyiség - Orosháza
    1 hete, 1 napja
    300 000 Ft
  • Kiadó Üzlet, Orosháza, Belváros, Arany János utca, 100nm, 140000 Ft
    Orosháza, Belváros, Arany János utca
    Belvároshoz közeli, a 47-es főútról könnyen megközelíthető, utcai bejáratos, nagy üvegportállal rendelkező üzlethelyiség kiadó vállalkozás számára. Az ingatlan összközműves, jó állapotú téglaépület, fűtése gázkazán (radiátoros), 3 fázissal rendelkezi...
    • Eladó, bérelhető üzlethelyiség - Orosháza
    1 hete, 1 napja
    140 000 Ft
  • 1222.1 négyzetméteres, 20 szobás, újszerű, pincés, kertre néző, eladó üzlethelyiség
    Orosháza, Orosháza, Deák Ferenc utca
    Csak nálunk! Eladásra kínáljuk Orosházán belvárosi, többcélú, 5 épületből álló ingatlanunkat, mely jelenleg idősotthon - úgymint egyesített házi gondozás, - 14 fő részére, továbbá egy Imaház és kiszolgáló helységei 260 fő részére. A városközponti elh...
    • Eladó, bérelhető üzlethelyiség - Orosháza
    1 hónapja, 3 hete
    280 000 000 Ft
 
Kapcsolat a hirdetővel
  • Molnár Edit

  • +36 20-mutasd
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.
Üzenet küldése a hirdetőnek
Érdeklődésed elküldésével elfogadod tájékoztatónkat és kifejezetten hozzájárulsz ahhoz, hogy a maxapro.hu üzemeltetője, a weboldal használata során megadott adataidat az Adatvédelmi tájékoztatóban meghatározott célokból kezelje.
Elhelyezkedés
Orosháza

Orosháza, Deák Ferenc utca