Áldozathozatal (1986)-eredeti dvd-bontatlan!

2 990 Ft
Ostoros
5 napja, 15 órája
  • Hirdetés ID: MAXAPRÓ-12209661
  • Kategória: Eladó
  • Alkategória: Film, DVD
  • Hirdető típusa: Cég / Szakember
Leírás
Áldozathozatal (1986):

Eredeti dvd, új, bontatlan.

Magyar hang és felirattal.


Rendezo: Andrej Tarkovszkij
Szereplo: Erland Josephson, Susan Fleetwood, Tommy Kjellqvist, Allan Edwall , Gudun S. Gisladottir, Sven Wollter




A film tartalma:



Andrej Tarkovszkij utolsó filmje egyszerre búcsúlevél és végrendelet.

Személyes hangvételű búcsú a világtól, amelyben élt és alkotott, és amely a felszín rohadása miatt látszólag megérett a teljes pusztulásra. Hősünk, Alexander viszont érzi a mélyben lapuló, örök értékeket, amelyek megmentésére az emberiség csak úgy kaphat újabb esélyt, ha ő el tud jutni az áldozathozatal, a teljes lemondás vállalásáig.

"Minden ajándék áldozat" – hangzik el a filmben, és ez már nem a búcsú, hanem a testamentum része. Tarkovszkij csak a vágás alatt tudta meg, hogy halálos beteg, de számára minden film ajándék és áldozat volt egyben.

Állandó témái jelennek meg itt is, svédországi díszletbe helyezve, Bergman művésztársainak segítségével. Az emigráció alatti honvágy, az orosz rendező számára kimelten fontos gyökerektől való elszakadás miatti fájdalom az Áldozathozatal minden kockáján érződik, és teszi Tarkovszkij utolsó alkotását az egyik leghatásosabb művévé.

Tarkovszkijt a művészi kép foglalkoztatta, amelyet nem lehet teljesen szavakkal leírni.

Az idő megörökítése – a film mint az egyetlen olyan művészet, amely egyszerre időbeli (mint a zene) és kézzelfogható (mint a minket körülvevő valóság lenyomata).

A film forgatása alatt készült Rendezte: Andrej Tarkovszkij éppen azért jóval több egyszerű werkfilmnél, mert mesterien ütközteti a film születésének hátterét (bemutatja a gondolatiságot, művészként ábrázolja az orosz rendezőt) és a forgatás konkrétságát.

A film olyan művészet, amely nem az alkotói magányban születik, így a megvalósulás közben esetenként megfoghatatlanok az eredeti koncepciótól való elmozdulások. Tarkovszkij a számára idegen környezetben is kompromisszumot nem ismerve vitte végig az elképzeléseit.

A dokumentumfilmet rendező Michal Leszcylowski kamerája ezt a folyamatot rögzíti. Egyszerre mutatja meg az átszellemült, saját belső világának megfogalmazásán munkálkodó rendezőt, és azt az embert, aki ha kell, maga is térdig gázol a sárban, vagy teljes átéléssel játszik elő színészének egy jelenetet.

Méltó tisztelgés Tarkovszkij előtt.

Kapcsolat a hirdetővel
  • MÓNOS-FILM Bt.

  • 06-70-5-mutasd
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.


Elhelyezkedés
Ostoros


Hasonló hirdetések

  • Made In Hollywood (2010)-eredeti dvd-bontatlan!
    Ostoros
    Made In Hollywood (2010): Eredeti dvd, új, bontatlan! Magyar hang és felirattal. Rendezo: Sofia Coppola Szereplo: Stephen Dorff, Elle Fanning A film tartalma: Stephen Dorff és Elle Fanning alakítják az Oscar®-díjas Sofia Coppola szellemes és sodró le...
    • Film, DVD - Ostoros
    15 órája, 41 perce
    990 Ft
  • Fogságban (2013)-eredeti dvd-bontatlan!
    Ostoros
    Fogságban (2013): Eredeti dvd, új, bontatlan! Magyar hang és felirattal. Rendezo: Denis Villeneuve Szereplo: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis, Maria Bello , Terrence Howard, Melissa Leo, Paul Dano A film tartalma: Milyen messze mennél el, h...
    • Film, DVD - Ostoros
    15 órája, 49 perce
    1 390 Ft
  • Frances Ha (2012)-eredeti dvd-bontatlan!
    Ostoros
    Frances Ha (2012): Eredeti dvd, új, bontatlan! Magyar hang és felirattal. Rendezo: Noah Baumbach Szereplo: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Charlotte DAmboise, Adam Driver , Hannah Dunne, Michael Esper, Grace Gummer, Patrick Heusinger, Josh Hamilton A fi...
    • Film, DVD - Ostoros
    15 órája, 49 perce
    1 490 Ft
  • Gringo (2018)-eredeti dvd-bontatlan!
    Ostoros
    Gringo (2018): Eredeti dvd, új, bontatlan! Magyar hang és felirattal. Rendezo: Nash Edgerton Szereplo: Joel Edgerton, Charlize Theron, David Oyelowo, Thandiwe Newton , Bashir Salahuddin A film tartalma: Fekete komédia, kőkemény akció és csavaros ármá...
    • Film, DVD - Ostoros
    15 órája, 49 perce
    990 Ft
  • Emlékszem rád (2017)-eredeti dvd-bontatlan!
    Ostoros
    Emlékszem rád (2017): Eredeti dvd, új, bontatlan! Magyar hang és felirattal. Rendezo: Óskar Thór Axelsson Szereplo: Jóhannes Haukur Jóhannesson, Elma Stefania Agustsdottir, Thor Kristjansson, Ágústa Eva Erlendsdóttir , Sara Dögg Ásgeirsdóttir A film ...
    • Film, DVD - Ostoros
    1 napja, 3 órája
    990 Ft
 
Kapcsolat a hirdetővel
  • MÓNOS-FILM Bt.

  • 06-70-5-mutasd
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.
Üzenet küldése a hirdetőnek
Érdeklődésed elküldésével elfogadod tájékoztatónkat és kifejezetten hozzájárulsz ahhoz, hogy a maxapro.hu üzemeltetője, a weboldal használata során megadott adataidat az Adatvédelmi tájékoztatóban meghatározott célokból kezelje.
Elhelyezkedés
Ostoros