Ez a hirdetés több mint 3 hónapja frissült utoljára. Lehet, hogy már nem aktuális információkat tartalmaz.

Aromax Mandarin illóolaj (10 ml)

1 525 Ft
Pécs
1 éve, 5 hónapja
  • Hirdetés ID: MAXAPRÓ-6397463
  • Kategória: Eladó
  • Alkategória: Otthon, Bútor, Kert
  • Hirdető típusa: Cég / Szakember
Leírás
Javasolt alkalmazás: párologtatásra, aromafürdő, testápoló olaj és illatszer készítéséhez Latin név: Citrus reticulata Kiszerelés: 10 ml Illat: mandarinhéjra emlékeztető A mandarin illóolajat (Aetheroleum mandarinae) a narancsfélék családjába (Rutaceae) tartozó, Kelet-Ázsiából származó mandarinfa (Citrus reticulata, syn. Citrus nobilis var. deliciosa) terméshéjából többnyire préseléssel (majd ezt követően szűréssel és centrifugálással) nyerik ki. Emellett vízgőzdesztillációval is állítanak elő olajat, részben a termések héjából, részben a virágos és alkalmanként apró zöld terméseket is tartalmazó leveles hajtásokból. Ez utóbbit mandarin petitgrain olajnak nevezik. A mandarin terméshéjából készült olaj színe rendszerint narancssárga, illata fűszeres, balzsamos, friss gyümölcsre emlékeztető. A préseléssel kinyert illóolaj fő alkotórészei a limonén (70-80%), ami mellett az illatért felelős metil-antranilsav-metilészter érdemel említést. A mandarin petitgrain illóolaj színe sárga, illata fűszeres. A mandarin illóolaja a legerőteljesebb nyugtató és szorongásoldó hatású illóolajok közé tartozik, de a limonénnek köszönhetően kifejezett antimikrobiális tulajdonsága is van. A terméshéjból kinyert olajat feszültség és idegesség okozta álmatlanság, szorongás, illetve fokozott izgatottság megszüntetésére aromalámpás párologtás, nyugtató hatású testápoló masszázsolajok, fürdő- és szaunakészítmények formájában alkalmazzák. Az illóolajat illatösszetevőként és szagtalanító (dezodoráló) alkotórészként hasznosítják különféle kozmetikai készítményekben, illetve parfümökben. A mandarinból kinyert illóolaj nem mérgező, a bőrt nem irritálja, nincs bőrérzékenyítő és fototoxikus hatása.

Kapcsolat a hirdetővel
  • Egészségbolt.unas

  • 0630-40-mutasd
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.




Elhelyezkedés
Pécs


Hasonló hirdetések

  • Régen frissült
    Aromax Mézeskalács illóolaj keverék (10 ml)
    Pécs
    Illat: karácsonyi süteményekre emlékeztető Javasolt alkalmazás: párologtatásra, levegőillatosításra, a karácsonyi mézeskalács és a fűszeres sütemények illata varázslattal tölti meg a levegőt A karácsonyi mézeskalács és a fűszeres sütemények illata va...
    • Otthon, Bútor, Kert - Pécs
    1 éve, 5 hónapja
    1 850 Ft
 
Kapcsolat a hirdetővel
  • Egészségbolt.unas

  • 0630-40-mutasd
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.


Üzenet küldése a hirdetőnek
Érdeklődésed elküldésével elfogadod tájékoztatónkat és kifejezetten hozzájárulsz ahhoz, hogy a maxapro.hu üzemeltetője, a weboldal használata során megadott adataidat az Adatvédelmi tájékoztatóban meghatározott célokból kezelje.
Elhelyezkedés
Pécs