Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból. A rozs a pázsitfűfélék családjába tartozó gabonanövény, a búza mellett a második kenyérgabona növényünk. Hódító útjára Délkelet-Ázsiából indult el, a Kárpát-medencében a bronzkorban fordult elő először. A rozsot búzahelyettesítőnek vetik ott, ahol a búza számára nem alkalmas az éghajlat. Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor Vitamin: B1, B2, B6 Felhasználása: pl. kásának
A szójaitalok a tejtermékek alternatívái. A szóját táplálkozástani szempontból a következô tulajdonságai teszik értékessé: o Tej- és laktózmentes o o Természetes úton csökkenti a koleszterin szintet o o Alacsony telített zsírsav tartalom o o Omega 3 ...
Íze és fűszeres aromája révén tökéletes kiegészítője a sütés-főzésnek. Jótékony tulajdonságai: Étvágyjavító Gyomorerősítő hatású Serkenti az emésztést Jótékonyan hathat a szív- és érrendszerre, a vércukor szintre Segíthet a hurutos panaszok kezeléséb...