A chia (Salvia hispanica L.) az ajakos növények családjába tartozó növény, amelyet eredetileg az aztékok termesztettek Mexikóban. A chia (Salvia hispanica L.) az ajakos növények családjába tartozó növény, amelyet eredetileg az aztékok termesztettek Mexikóban, magas omega-3 zsírsavtartalmú magokkal. Jó tudni: - magas az omega-3 zsírsav tartalma (15 g) chia mag annyi omega-3 zsírsavat tartalmaz, mint 250 g lazac), - növényi termék, így koleszterinmentes, - gazdag oldhatatlan (több mint 30%) és oldódó (5-6%) rostokban egyaránt, - telített zsírsav tartalma nagyon alacsony, - proteinben gazdag, és a 8 esszenciális aminosav mellett további aminosavakat is tartalmaz, - kiváló antioxidáns forrás, még az áfonyánál is több antioxidánst tartalmaz, - felhasználása széleskörű lehetőségeket kínál a mindennapi egészséges táplálkozásban, - könnyen emészthető. Tápanyagtartalom (100 g-ban): Energiaérték: 1832 kJ / 444 kcal Zsír: 31,1 g - amelyből telített zsírsavak: 3,8 g - amelyből többszörösen telítettlen zsírsavak: 24,2 g Szénhidrát: 4,5 g - amelyből cukor: 0,8 g Rost: 31,4 g Fehérje: 21,2 g Só: 0,03 g Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal). Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva!
A chia (Salvia hispanica L.) az ajakos növények családjába tartozó növény, amelyet eredetileg az aztékok termesztettek Mexikóban. Összetevők: chia mag fekete Tápanyagtartalom (100g-ban): Energia: 1832 KJ /444 kcal Fehérje: 21,2 g Szénhidrát: 4,9 g Zs...