Népszerű borvidékek eladó ingatlanjai

Tokaj
4 éve, 11 hónapja

Magyarországon fantasztikus és elismert borvidékek találhatóak, jelenleg 22 borvidéket jegyeznek, melyben többek között a legjelentősebb a Balatoni borvidék, a Duna borrégió, a Tokaji borrégió és a Felső-Magyarország borrégió, ezek jelentősége turisztikai szempontból sem utolsó. Ebben a válogatásban a legszebb vidékekről hoztunk ingatlanokat, ahol nem csak borászattal lehet foglalkozni, hiszen egész szolgáltató ipar épült már köré. Minden palack egy valódi történet, hiszen mennyi munka és odaadás kell egy üveg bor elkészítéséhez, ez lenyűgöző.


A Tokaji borvidék vagy Tokaj-hegyaljai borvidék (röviden Hegyalja vagy Tokaj-Hegyalja) a világ első zárt borvidéke 1737 óta. Első bemutatott ingatlanunk a Borgaléria, a Papok pincéje elnevezéssel, a Tokaj hegy lábánál található, hozzá tartozó grillterasszal, bevezetett szolgáltatással együtt eladó. A különleges ólomberakásos egyedileg festett üvegablakok tokaji motívumokkal színesítik a világos falat. A pince körülbelül ötven fő megvendégelésére alkalmas, amely egykor a katolikus egyház tulajdonában volt (innen a Papok pincéje elnevezés). A Rákóczi szabadságharc idejére tehető a pince alapítása.

 

Az Egri borrégió Magyarország hét borrégiójának egyike. Három borvidék alkotja: a Bükki, az Egri és a Mátrai. Itt eladó az Egervin borászat, mely Eger történelmi belvárosában a Verőszala utcai pincesor elején található. A borászatban jelenleg nem folyik termelés, mivel felszámolás alatt áll, de megvásárlása után rövid időn belül megkezdődhetne, mivel minden eszköz adott a borok elkészítéséhez.

 

A Balatoni borrégiót hat borvidék alkotja: a Badacsonyi, a Balatonboglári, a Balaton-felvidéki, Balatonfüred–Csopaki, a Nagy-Somlói és a Zalai. Balatonlellén komplett borászati üzemet vehetünk, ha belevágnánk a borkészítés rejtelmeibe. Az üzem mely pincéből, présházból, palackozóból, raktárból, egy balatoni panorámás 60 nm -es nyitott terasszal rendelkezik.



A Pannon borrégiót négy borvidék alkotja: a Pécsi, a Szekszárdi, a Tolnai és a Villányi. Szekszárdtól 5 km-re, délre, a jóhírű Görögszó dűlőben egy gyönyörű, szőlőbirtokot kínálnak megvételre, melynek felépítése egy 150 m2-es borászat (erjesztő, pince, kiszolgáló és technológiai helyiség), két fürdőszoba, valamint egy dupla garázs helyezkedik el.

 



 
Elhelyezkedés
Tokaj