Álláshirdetési mustra – Ezekből az állásokból van a legtöbb?

Budapest
4 éve, 5 hónapja

A Maxapró apróhirdetési portál álláshirdetési oldalán több mint 30 000 álláshirdetés között keresgélhetünk. Korábbi cikkünkben már kiveséztük, hogy az ország egyes területein hogyan oszlanak meg az álláshirdetések. Az egyes szakmák és szakterületek álláshirdetései között mennyiségben is nagyon nagy eltérés van, ennek okait keressük mai cikkünkben.

Az alábbi táblázatba összegyűjtöttük, hogy a cikk megjelenésekor az egyes kategóriákban mennyi álláshirdetés van fent az oldalon. Ezek a számok persze napról napra változhatnak, de az arányokból levonható jónéhány következtetés.



A táblázatot 2019. november 19-én készítettük, az állásajánlatok száma természetesen folyamatosan változik.


Magasan nyert a sorban a fizikai munka kategóriája: ilyen típusú hirdetésből több mint 8000 db van az oldalon. Ebbe rengeteg minden beletartozhat: például szép számmal találunk különböző szerelői, raktáros vagy csomagolói, és takarítói munkákat is. Az, hogy ennyire sok fizikai munkást keresnek, főként azt jelenti, hogy munkaerőhiány van ezeken a területeken. Így aki rendelkezik valamilyen szakképesítéssel vagy tapasztalattal, az könnyen találhat munkát, de számos olyan lehetőséget is olvastunk, ahol az új munkaerőt betanítják, így előképzettség nem szükséges. 


A második helyezett az egyéb munka kategória lett: ezt a legnehezebb talán értékelni, hiszen itt számos olyan hirdetés található, ami máshova nem sorolható be. Jócskán találunk azonban olyat is, ami kategorizálható lenne, de a hirdetés feladásakor valamiért ez nem történt meg. Ehhez kapcsolódó tipp, hogy ha nem találunk a szerintünk jónak gondolt kategóriában nekünk érdekes hirdetéseket, akkor érdemes kulcsszóra keresni az oldal tetején található mezőben.


A sorban a harmadik helyen a diákmunkákat találjuk, 2139 db hirdetéssel. Nem meglepő, hogy sok ilyen lehetőséget kínálnak, a diákmunka általában olcsó a munkáltatóknak. Nem szabad azért leírni, az iskolából frissen kikerülve hasznos tapasztalatokat lehet gyűjteni ezekkel a munkákkal.


Annak sincs nehéz dolga, aki irodai vagy adminisztrációs munkát keres, hiszen ezekből majdnem 2000 db van az oldalon jelenleg. Keresnek asszisztenst, ügyintézőt, recepcióst, adminisztrátort. Sok helyen feltétel, hogy a jelentkező tudja használni a számítógép bizonyos funkcióit és egyes programokat, ezekről érdemes előre tájékozódni.


Van még pár típus, amikre ezernél több hirdetést adtak fel, például a gyártás, üzemeltetés, a szállítmányozás és logisztika vagy az értékesítés. Ezek a legfelkapottabbak, a többi kategória sokkal kevesebb álláshirdetést tartalmaz.




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest