Hol könnyebb munkát találni az országban?

Budapest
4 éve, 6 hónapja

Mai cikkünkben összegyűjtöttük, hogy az egyes megyékben mennyi elérhető állásajánlat van jelenleg portálunkon. 

A maxapro.hu oldalán több mint 30 000 db álláshirdetés található jelenleg, az ajánlatok területi eloszlása helyenként meglepő eredményt mutat.

Az alábbi táblázatban megyék szerint összegyűjtöttük az aktuális álláshirdetéseket. A megyék nevére kattintva böngészhetünk a hirdetések között! 



A táblázatot 2019. október 10-én készítettük, az állásajánlatok száma természetesen folyamatosan változik.


A megyék közül a legtöbb állásajánlat nem meglepő módon Pest megyében található, itt több mint 3000 hirdetést találunk. A második helyen Békés megye található, majd ezt követi Hajdú-Bihar megye, mindkét megyében valamivel több mint 1000 db álláshirdetéssel.


Az mindenképpen említésre méltó, hogy az ország határmenti megyéiben, főként a keleti és a nyugati oldalon találunk több hirdetést (Komárom-Esztergom megye és Győr-Moson-Sopron megye lett a 4. és az 5. helyezett listánkon), az ország belseje felé haladva jóval kevesebb van. Ez elemzésünk szerint főként annak tudható be, hogy a határhoz közelebb eső településekről sokan környező országokban vállalnak inkább munkát. A fizetés jó eséllyel magasabb, az ingázás pedig egyszerűen megoldható, akár naponta is, így több betöltetlen állás van ezeken a területeken.

A lista végén Nógrád megye áll, alig több mint 100 hirdetéssel. 

Megnéztük azt is, hogy Budapesten mennyi állásajánlatot hirdetnek. A szám a többi területhez képest kiugróan magas: 17 000 hirdetést adtak fel Budapesti megjelöléssel. 

Összességében elmondható, hogy a legkönnyebb dolga annak van, aki a fővárosban vagy környékén keres állást.

Bárhol is keresünk azonban állás, a jó önéletrajz készítése nagyon fontos, az első benyomást ezzel tesszük magunkról, ezért komolyan kell venni!


Korábbi cikkünkben összeszedtük, hogy mi is kell ahhoz, hogy olyan önéletrajzot készítsünk, amivel kiemelhetjük erősségeinket és felkeltsük a toborzást végzők figyelmét. Ha érdekel a téma, ide kattintva olvashatók a jó önéltrajz elkészítéséhez írt tippjeink.




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest