Garázshelyzet Budapesten

Budapest
4 éve, 11 hónapja

A fővárosban, pláne a belvárosi részeken a parkolóhely kérdése mindennapos probléma, szinte mindegy, hogy az ott lakókat kérdezzük vagy azokat, akik csak dolgozni járnak a belvárosba. Szinte közelharc dúl minden nap az utcákon, hiszen hiába drága azutcán történő parkolás, más opció nem nagyon van, mivel a régi épületekhez nem tartozik mélygarázs, mint az újépítésű társasházakhoz és a belső udvar is csak nagyon ritkán használható parkolásra.



Milyen megoldás marad így? A bejelentett lakcímmel rendelkezők igényelhetnek ingyenes parkolást, lakásonként azonban csak 1 darab jár általában (a szabályozás kerületenként eltérő lehet), viszont aki nem bejelentett lakó, annak nagyon nehéz a dolga. Elvétve találunk a városban hosszabb távra bérelhető mélygarázs helyeket, ezeket azonban, főként a belső kerületekben, havi több tízezer forintba kerülnek. Elszaporodtak a szabadtéri parkolók is, amiket főleg munkaidőben használnak az emberek, ezek nagyrészt üres telkeken vannak és nem olcsóbbak az utcai parkolásnál, bár a legtöbb esetben itt is vásárolható havi vagy éves bérlet.


Nem csoda tehát, hogy a garázsok és parkolóhelyek piaca pörög, a normál használat mellett befektetési lehetőség is van bennük. Nem rossz gondolat ebbe fektetni a pénzünket, főleg, ha nem áll rendelkezésünkre több tízmillió forint, hiszen a fenntartási költségek alacsonyak, mindössze a lokációt kell nagyon okosan megválasztani.


Körbenéztünk a hirdetési piacon, hogy mennyiért lehet vásárolni vagy bérelni parkolóhelyet/garázst Budapesten, lássuk az eredményeket:

Ha vásárolni szeretnénk, 2 millió forintnál kezdődik nagyjából a lista, viszont a lokációtól és magától a garázs típusától nagyban függ a vételár.


A 3. kerületben kínálnak eladásra egy önálló garázst, ennek ára 5 millió Forint. Elsőre soknak tűnhet, azonban a budai elhelyezkedés eleve emeli az árat, és egy önálló garázsról van szó, ami sajnos ritka a fővárosban.


Ugyanennyiért kínálnak szintén a 3. kerületben egy társasház mélygarázsában garázshelyet.


A 4. kerületben, Újpesten 2 850 000 Ft-ért vásárolhatunk egy emelőszerkezetes autóbeállót.


Amennyiben inkább bérelnénk, ott is elég széles a skála. A belvároshoz közelebb eső részen, például a Petneházy utcában, a 13. kerületben már 20 000 Ft-os havi díjért is bérelhetünk helyet, szintén egy 2 beállásos liftes rendszer alsó szintjét.


30 000 Ft-os havi bérleti díjért pedig a 11. kerületben, a Zsombor utcában kapunk egy parkolóhelyet mélygarázsban. Ez a havidíj magasabb ugyan, de tartalmazza a közös költséget és kamerarendszer is működik a garázsban.





Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest