Ezt a hirdetést archiválták.

Eladó 40 nm-es tégla lakás Pécs Mecsekoldal-Tettye

Pécs Mecsekoldal-Tettye
2 éve, 10 hónapja

Hasonló hirdetések

  • Pécsi tégla lakás  eladó
    Pécs, Uránváros, Pécs
    Pécs-Uránváros kedvelt utcájában I. em. 2,5 szobás, 58 m2-es tégla lakás elkezdett felújítással eladó. A lakás K-NY-i tájolású, mindkét oldalon kis terasszal. A külső nyílászárók cseréje megtörtént, további felújítás szükséges....
    • Eladó ház, Lakás - Pécs
    1 napja, 2 órája
    32 500 000 Ft
  • Pécsi tégla lakás  eladó
    Pécs, Uránváros
    Uránvárosban I. em. 58 m2 téglalakás megkezdett felújítással, K-i és Ny-i erkéllyel eladó....
    • Eladó ház, Lakás - Pécs
    1 napja, 2 órája
    32 500 000 Ft
  • Pécsett uránvárosban 2 szoba+ étkezős téglalakás
    Pécs, Uránváros
    Pécsett uránvárosban a 7 emeletesben 66m2-es 2 szoba+ étkezős 6. emeleti távfűtéses téglalakás eladó Ár 31990000ft Érd: 06302688001 vagy 0672369580...
    • Eladó ház, Lakás - Pécs
    1 napja, 3 órája
    31 990 000 Ft
  • Pécsett a belvárosban eladó részben felújított, 2 szobás, tégla, gázos lakás
    Pécs, Belváros
    Pécsett a belvárosban eladó részben felújított, 47 nm-es, 2 külön nyíló szobás lakás, liftes társasház földszintjén. A társasház részben szigetelve van. Kelet-Nyugati tájolású, világos, napfényes. Helységlista: előszoba, konyha, étkező, 2 szoba, fürd...
    • Eladó ház, Lakás - Pécs
    1 napja, 8 órája
    33 500 000 Ft
  • Eladó 90 m2-es téglalakás Pécs, Rózsadomb
    Pécs, Rózsadomb
    Pécs Rózsadombján, csendes idilli zöldövezeti környezetben, minden igényt kielégítő prémium minőségű, gyorsan költözhető lakás és garázs együttesen eladó!. Téglaépítésű társasház 2004-es épült, gáz-cirkófűtés és a hűtő-fűtő klíma gondoskodik a lakás ...
    • Eladó ház, Lakás - Pécs
    1 napja, 11 órája
    59 900 000 Ft
  • Hirdetés ID: MAXAPRÓ-6103440
  • Kategória: Ingatlan
  • Alkategória: Eladó ház, Lakás
  • Hálószobák: 2
  • Alapterület (m²): 40
  • Hirdetés típusa: Kínál
  • Hirdető típusa: Cég / Szakember
Leírás
Ki lesz a szerencsés, aki lecsap erre a gyönyörű lakásra? Talán egy fiatal pár, aki első lakásnak választja? Esetleg egy befektető, aki ki szeretné adni? Mindkét esetben nyugodt szívvel ajánljuk :)
A lakás a Tettyén, a Virág utcában egy 4 lakásos társasház felső szintjén (2 lakás a földszinten, 2 az emeleten) található.
40 nm az összterület, a bejáraton keresztül a teljesen egyedi, és ide tervezett fa bútorzatú konyhába lépünk, ahonnan a gyönyörűen kivitelezett fürdő és a kisebb szoba/étkező is nyílik. A nagyobb szoba az étkezőből nyílik, ablakai a Havihegy irányába néznek, így este a kivilágított havihegyi templom néz csak be a szobába.
A lakáshoz egy közös használatú kis belső udvar is tartozik, így a nyári grillezés megoldott. Sőt saját tároló is van a kerti házban, úgyhogy a grillt is van hova tenni, ha épp nem használjuk.
A lakás azonnal birtokba vehető, és az összes bútor, gép, dísz az ár része.

3D bejárás a következő linken:
[------]

Ki ne szeretne a Tettyén lakni? És hogy miről kapta a Tettye a nevét?
A középkorban Malomszegnek, illetve Malomsédnek hívták. A magyarul derviskolostort jelentő tekke török szóból keletkezhetett a Tettye kifejezés. A 17. század végén letelepült horvátok (katolikus bosnyákok) Tekijának nevezték.
Egy kis történelem: A rómaiak idején a Tettye kívül esett Sopianae város területén. Vizét nem vezették be a városba, mivel vezetékeit a víz erős meszessége eldugította volna. Engedték a patakot inkább a város mellett folyni. Azonban a kedvező lehetőségek miatt, már az ókorban építettek malmokat a völgytalpon. Maradványaikat az újkori bányászat során teljesen elbontották. A római korban a kőbányákban triász mészkövet bányásztak.
Ásatásokon előkerült leletek alapján a népvándorlás korában avarok, szlávok és magyarok is megfordultak a területen. A városhoz ugyan szervesen nem kapcsolódó, főleg gödörházakból álló lakóterület alakult ki a 11. századtól. A Mindszentek templomát a 12. században építették.
Az ipar fejlődése nagyobb arányúvá vált a 15. században, ekkor indult látványos fejlődésnek a Tettye utca, Majorossy Imre utca, Felsőmalom utca környéke elsősorban az itt fakadó Tettye-patak bővizű forrásának köszönhetően. Ezt a területet "Malomszeg"-nek nevezték, mivel itt húzódtak sorban a korabeli gabonaőrlő-, lőpor-, papírmalmok, valamint a tímárok és tabakosok malmai. Jelentős céhük volt az aranyműveseknek, akik királyi megrendelésre is dolgoztak. A pécsi ötvösök híre is kiváló volt.
[------] között Pécs jelentős reneszánsz püspöke, Szathmáry György nyaralót építtetett a hegyoldalban, Pécs eleste után azonban a török dervisrend kapott helyet a reneszánsz villában. A kolostorként működő épület keleti szárny mellé egy tornyot építtettek, mely mint őrtorony és minaret szolgált.
A 17. század végén Boszniából katolikus bosnyákok érkeztek erre a városrészre, ezáltal meghatározva annak jövőbeli arculatát és történelmét. Így ez a terület a 20. század elejéig a bosnyákság életszférája maradt.
A romos állapotban lévő villa a 18. század elején a pécsi káptalanhoz került, a 19. század elején pedig végleges pusztulásnak indult. Köveit [------]-ban elhordták, díszeit letördelték. Maradványait 1904-ben konzerválták, és a Tettye azóta is a pécsiek egyik legkedveltebb kirándulóhelye, számos városi rendezvény színhelye (például: POSZT).
1852-ben a Tettye-patak mellett 23 vízimalom és kalló állt. A városrész alsó részén (Puturluk, Zidina) ekkoriban mesterek (vargák, tímárok, tabakosok) használták munkájukhoz. 1892-ben megépült a Tettye-vízmű, és a terjeszkedő város miatt a patakot szabályozták, a föld alá vitték.

Azonosító: LRP1000

Hivatkozási szám: 740_12401

Elhelyezkedés
Pécs

Mecsekoldal-Tettye

 
Elhelyezkedés
Pécs

Mecsekoldal-Tettye