SZENTGOTTHÁRD - VAS MEGYE - ELADÓ CSALÁDI HÁZ - 214 m2 - 220.000 EUR

220 000 €
Szentgotthárd Kethelyi út
3 napja, 15 órája
  • Hirdetés ID: MAXAPRÓ-11089911
  • Kategória: Ingatlan
  • Alkategória: Eladó ház, Lakás
  • Hálószobák: 4
  • Alapterület (m²): 214
  • Bútorozott: Nem
  • Hirdetés típusa: Kínál
  • Hirdető típusa: Magánszemély
Leírás
SZENTGOTTHÁRD - VAS MEGYE - ELADÓ CSALÁDI HÁZ - 214 m2 - 220.000 EUR

Szentgotthárdon - 3,5 km-re az osztrák határtól - 616 m2-es telken egy könnyedén két különálló lakóegységgé alakítható, frissen felújított 214 m2-es családi ház, 2024. június végi átadással - tulajdonostól eladó.
Az épület két szintes - fszt + tetőtér - 214 m2 hasznos alapterületű, így ragyogó lehetőség nagycsaládosoknak, két generáció különálló lakhatására, befektetési célra (kiadásra), Ausztriában munkát vállalóknak/ingázóknak, Magyarországra települőknek vagy egyszerűen az időszerű lehetőségeket megsokszorozó Nyugat-Magyarországra költözni vágyóknak, ill. mindazoknak akiknek akár az osztrák határ, akár a magyar-osztrák-szlovén hármashatár közelsége fontos egy csodálatos klímájú Alpokalja természeti környezetben!
Rezsiköltségek:
- gáz 122 m3/hó kb. 13.000 Ft/hó
- éjszakai áram (rezsicsökkentett): 160 kWh/hó, kb. 5000 FT/hó
- nappali áram: 270 kWh/hó, kb. 12.500 Ft/hó
- H tarifás áram (nyári és téli összesen): 270 kWh/hó, kb. 6900 FT/hó

A ház egy része az 1950-es években épült, 1995-ben felújításra, bővítésre és hozzáépítésre majd 2023-ban felújításra került sor.
- 14 m2 pince fennmaradási engedéllyel rendelkező új házi vízművel ellátott kúttal, ahonnan ingyen víz nyerhető öntözésre vagy kültéri használatra
- 30 m2-es két autó beállására alkalmas garázs új elektromos/távirányításós ajtóval
- 7 m2 kazánház/mosókonyha (ajtóval a garázsra és a pincére)
- 15 m2 fedett terasz
- 110 m2-es földszint: kamra, konyha, nagy nappali, szoba, fürdőszoba fürdőkáddal, külön wc, mosó- és tároló helység (fürdőkád, bidével kombinált wc, új csaptelepekkel)
- nettó 110 m2 tetőtér: 4 szoba, előtér, folyosó, fürdőszoba (wc + bidé + fürdőkád)

Egy éven belül elvégzett felújítások: áramellátás bővítése (3 fázis, 3x32 Amper
+ 1x16 Amper vezérelt (régen éjszakai) áram, + 1x16 Amper H tarifás áram, napelem telepítésére érvényes engedély), fűtésrendszer (kondenzációs kazán + 155 literes indirekt melegvíz tároló), inverteres klíma, kandalló, új villanybojler, nyílászáró cserék műanyagra korszerű 3 rétegű üvegezéssel (alu redőnnyel, rovarhálóval), tetőablakok cseréje (Velux EDW MK08 2000 - fényelzáró sötétítővel és rovarhálóval), bejárati ajtók cseréje műanyag hőszigeteltre, külső hőszigetelés 10 cm vastag kőzetgyapottal, padlás szigetelése, külső lábazat szigetelés, külső színezés, új bádogozás, vízbekötés megújítása ill. külső csapadékvíz elvezetés létesítése/bekötése és egyéb kisebb munkálatok.

SZENTGOTTHÁRD ÉS KÖRNYÉKE
Magyarország legnyugatibb (Alpokalja) és kellemes klímájú kisvárosa kb. 9000 lakossal. Csodálatos természeti környezet, nyugodt és kiemelten biztonságos kisváros jól szituált kedves emberekkel. A központ - beleértve vásárlási és ügyintézési lehetőségeket - pár perc sétával elérhető. Helyi buszjáratok, kiépített kerékpár utak. Napi életvezetéshez szükséges minden infrastruktúra adott: üzletek, óvoda , bölcsőde, iskolák, játszóterek, orvosok, patikák, hivatalok, posta, vasútállomás (2,2 km-re a háztól). A közeli romantikus Hársas tó kiváló lehetőség pihenésre, kikapcsolódásra, túrázásra, fürdésre, horgászásra. (a házból kilépve pár 100 m után a Brenner zarándokúton és az erdőn át megkerülve a tavat és vissza a kiindulópontra egy könnyű 13 km-es gyalog v. nordic-walking túra, de rengeteg a gombászási lehetőség is a környéken) Az Őrség kapuja, pár perc alatt elérhető minden őrségi nevezetesség, túrautak, látványosságok. (Őriszentpéter, Szalafő,....stb.) Az osztrák határ közelsége nemcsak rengeteg munkalehetőséget kínál ingázással, hanem bevásárlási, tankolási, kirándulási lehetőségeket is - valamint az egyre növekvő igények és tapasztalatok alapján gyermekek iskoláztatását is a gyakorlati színvonaláról híres, kevésbé poroszos jellegű osztrák oktatási rendszerben.
Jennersdorf 13 km (Spar, Penny, Billa, Tedi, bankok...) Güssing 20, Fürstenfeld 30 km, Oberwart kb. 40 perc autóval. Graz kb. 1:15 óra autóval, kb. 80 km. Az említett helyek gyorsan elérhetőek vonattal is a helyi vasútállomásról. A kishatáron átjárás kerékpár úttal is biztosított. A magyar-osztrák-szlovén hármashatár 12-17 km.

Ha az Ön ingatlanvásárlási szándéka mellett fontos hogy netán megváltozott körülményeket között ne maradhasson "bezárt" és a lehető legtöbb alternatíva közül választhasson - legyen az munkavállalás, gyermekeinek oktatása, fizikai biztonsága, nyugalma, megtakarításának és értékeinek biztonságos megőrzése, vásárlás, tankolás, értékállóság, autófüggetlenség, kikapcsolódás, szabadabb mozgás...stb... akkor Szentgotthárdon jó helyen jár! Ha fontos Önnek a rezsiköltségek optimalizálása és nem akar több tízmilliós de alapvetően szükségszerű felújítással bajlódni, vagy nincs 7-8 hónapja ehhez jó szakembereket felkutatni és komoly rombolással járó munkákat megszervezni/összehangolni - akkor ez az Ön leendő otthona!
Ár: EUR 220.000,-
Érdeklődés, megtekintés egyeztetés, további kérdések: hirdetési üzenetben. Kérésre részletes leírást tudok küldeni e-mailben. Az Euró ár irányadó, a forint ár 84,7 millió FT.

Kapcsolat a hirdetővel
  • Szabó Olga

  • +363094-mutasd
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.


Elhelyezkedés
Szentgotthárd

Kethelyi út


Hasonló hirdetések

  • Eladó 89 m2-es téglalakás Szentgotthárd
    Szentgotthárd
    KIZÁRÓLAG A DUNA HOUSE KÍNÁLATÁBAN!**Nappali + 3 szobás, '0 kilométeres' lakás Szentgotthárd szívében, a FLÓRA TÁRSASHÁZBAN** Az ingatlan és Szentgotthárd ideális választás azok számára, akik a város nyüzsgése mellett Ausztria közelségére is ...
    • Eladó ház, Lakás - Szentgotthárd
    3 napja, 5 órája
    49 500 000 Ft
  • Eladó 180 m2-es családi ház Szentgotthárd
    Szentgotthárd
    Belvárosi családi ház eladó Szentgotthárdon!Magyarország legnyugatibb városában, az Őrség szomszédságában, az osztrák határtól mindössze 4 km-re kínálunk eladásra egy 180 m2-es családi házat.Az ingatlan elhelyezkedése kiváló, hiszen csendes utcában, ...
    • Eladó ház, Lakás - Szentgotthárd
    3 napja, 5 órája
    89 990 000 Ft
  • Eladó 55 m2-es családi ház Szentgotthárd
    Szentgotthárd
    Szentgotthárd központjában eladó ház!A város központi, mégis csendes utcájában elhelyezkedő ingatlan 424 nm-es telken található. A nettó 52 nm alapterületű házban megtalálható két szoba, egy fürdőszoba wc-vel, egy konyha és egy kamra. Lakható állapot...
    • Eladó ház, Lakás - Szentgotthárd
    3 napja, 5 órája
    35 990 000 Ft
  • Eladó 160 m2-es családi ház Szentgotthárd
    Szentgotthárd
    Szentgotthárd zöldövezeti részén eladó családi ház!A város központjától mindössze 3 km-re elhelyezkedő ingatlan 1966-ban épült, de 1990-ben érte el végleges, 160 nm-es méretét, és mai állapotát. A szerkezetileg stabil, száraz, tégla falazatú épület a...
    • Eladó ház, Lakás - Szentgotthárd
    3 napja, 5 órája
    49 000 000 Ft
  • Eladó 192 m2-es családi ház Szentgotthárd
    Szentgotthárd
    Nagy a család? Egy házban, de teljesen külön lakásban két generáció? Vagy netán egy külön lakást rögtön kiadna?Szentgotthárd rábakethelyi városrészén van egy ház, ami megfelel ezeknek a feltételeknek...Nem utolsó szempont az sem, hogy gyorsan birtokb...
    • Eladó ház, Lakás - Szentgotthárd
    3 napja, 5 órája
    54 990 000 Ft
 
Kapcsolat a hirdetővel
  • Szabó Olga

  • +363094-mutasd
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.
Üzenet küldése a hirdetőnek
Érdeklődésed elküldésével elfogadod tájékoztatónkat és kifejezetten hozzájárulsz ahhoz, hogy a maxapro.hu üzemeltetője, a weboldal használata során megadott adataidat az Adatvédelmi tájékoztatóban meghatározott célokból kezelje.
Elhelyezkedés
Szentgotthárd

Kethelyi út