Eladó ház, Tahitótfalu

89 000 000 Ft
Tahitótfalu
2 hónapja
  • Hirdetés ID: MAXAPRÓ-12181981
  • Kategória: Ingatlan
  • Alkategória: Eladó ház, Lakás
  • Hálószobák: 3
  • Alapterület (m²): 107
  • Bútorozott: Nem
  • Hirdetés típusa: Kínál
  • Hirdető típusa: Cég / Szakember
Leírás
Az ingatlan a Duna parti sétányon található. A természetbeni cím is ide szól, ha felhívsz, elmondom szívesen.

Eléggé ritkaság számba menő ingatlan ott. Egyrészről normálisan megépített, nagyon masszív. Vasbeton váz, tégla kitöltő falazattal. Hihetetlenül masszív. Az építés stílusa okán, felújítás során teljesen olyanra meg lehet csinálni, mint a manapság divat minimál külsejű házak.

Egy házaspár a tulaj, két gyerekkel már nem szeretnék alakítgatni, meg felújítani is lenne rajta mit (műszakilag rendben van, de esztétikailag jelenleg csak a fürdő felújított.
Az alsó szinten ők laknak, a felső szinten bérlők vannak, de ők is hamar el tudnak menni,

Jogilag teljesen önálló ingatlan, önálló helyrajzi számon van. Ami esetleg nem átlagos, hogy mivel a teleknek van egy szolgalmi jogosultsága, azaz a Szentendrei út felől is megközelíthető, ha esetleg árvíz van, ehhez le is van kerítve a szolgalmi út a szomszéd részéről. Cserébe a felső szomszédnak is van egy szolgalmi joga a Duna felé, de ezt soha nem használta, illetve a telekhatárok alakításával már nagyon szükség sincs rá.

Ártérben van az ingatlan, ezért lábakra épült, az alsó szint is első emeleti magasságba épült. A vízzel nem volt gondjuk, tizenéve itt laknak, egyszer jött be a kertbe egy kicsit, amikor a nagy árvíz volt, de akkor sem jött el a házig. Biztosítást lehet rá kötni, árvízkár ellen is, most is van a tulajéknak.

DUNA PART HASZNÁLATA: Egy kb. 2400m2-es sávot használnak, ami a telekkel szemben van. A sétány a saját partszakasz és a telek között van, tehát nem összkeríthető, át kell menni a sétány túl oldalára (a kaputól kb. 6 méter), hogy a saját használatú partszakaszra érhess. A partot bérlik az önkormányzattól. Most hosszabbítottak pont 5 évre. Kérelem esetén automatikusan hosszabbítanak, ez már többször megtörtént, szó nincs róla, hogy ne hosszabbítsanak újra. Egy-két bérleti ciklus után már örökbérletről is lehet majd tárgyalni, ezt jelezték az önkormányzatnál.
Ellenérték: éves bérleti díj kb. 320,000 Forint, ezt választható ütemezésben lehet fizetni az önkormányzatnak. (FONTOS, HOGY EZ TERMÉSZETESEN NEM A TELEK, AMI TERMÉSZETESEN SAJÁT MAGÁNTULAJDON, HANEM KIZÁRÓLAG A PARTSZAKASZ!!!!). Emellett rendben is kell tartani a területet, ez is kötelezettség hozzá.
Kint a parton van két stég, ezek magántulajdonban vannak (a házzal együtt eladóak, benne vannak az árban), kenuval, csónakkal mindkettőhöz ki lehet kötni, a nagyobb jó kisebb hajókhoz is.

Fűtés van vegyes tüzelésű kazán, vízteres kandalló, és elektromos központi (fűtött víztartályról keringetés) is. Mindhárom használható, működik.
Gáz beköthető, a felső szomszédnál van, onnan lehet. Ehhez a hozzájárulás már korábban, feltétlen és visszavonhatatlan meg lett adva, nem kell utánajárni.

A ház, mint említettem lábakon áll, a földszinten így a kazánház, egy tároló, és egy műhely vannak kialakítva.

HITEL, FINANSZÍROZÁS: Az épület üdülő besorolású. CSOK Plusszal kérlek, kerüljetek el minket, nem megy. HA nagyon akarjátok, akkor sem. Átminősíteni sajnos nem lehet, a tulajék is próbálták már. LAkáshitel működik, de a 20%-nál nagyobb minimum önerőt fog kérni a bank (bankja válogatja, mennyit, hitelesed tud benne segíteni). Az ártér miatt kellhet az egyedi elbírálás, így javaslom az előzetes hitelbírálatot!

Kapcsolat a hirdetővel
  • Nagy Zoltán István

  • +363097-mutasd
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.


Elhelyezkedés
Tahitótfalu


Hasonló hirdetések

  • ELADÓ CSALÁDI HÁZ TAHITÓTFALU PANORÁMA
    Tahitótfalu
    ELADÓ KÖRPANORÁMÁS HÁZ TAHITÓTFALUN Az ELADÓ HÁZ TAHITÓTFALU 100 nm alapterületű, nappali+ 3 szobás, 986 nm telekterülettel, a CSALÁDI INGATLAN kínálatából. ELADÓ HÁZ TAHITÓTFALU műszaki és egyéb jellemzői: - folyamatos felújítások, igényesen karban ...
    • Eladó ház, Lakás - Tahitótfalu
    1 napja, 1 órája
    48 800 000 Ft
  • ELADÓ CSALÁDI HÁZ TAHITÓTFALU PANORÁMA MEDENCE
    Tahitótfalu
    VARÁZSLATOS, PANORÁMÁS CSALÁDI HÁZ ELADÓ CSALÁDI HÁZ TAHITÓTFALUN Az ELADÓ CSALÁDI HÁZ TAHITÓTFALU 60 nm alapterületű, nappali + 2 szobás, 468 nm telekterülettel, a CSALÁDI INGATLAN gazdag kínálatából. Az ELADÓ CSALÁDI HÁZ TAHITÓTFALU műszaki és egyé...
    • Eladó ház, Lakás - Tahitótfalu
    1 napja, 1 órája
    79 000 000 Ft
  • Eladó ház, Tahitótfalu
    Tahitótfalu
    Ősfás kert! Garázs! Tökéletes elhelyezkedés! Nagyon jó ár! Tahitótfalu méltán kedvelt, hegy felőli részén a Nyírfa utca vonzásában eladó egy intim elhelyezkedésű, ősfás telken elhelyezkedő, természetben is teljesen elkülönülő, téglaépítésű ikerház fé...
    • Eladó ház, Lakás - Tahitótfalu
    1 napja, 2 órája
    59 900 000 Ft
  • Eladó ház Tahitótfalu
    Tahitótfalu
    Eladásra kínálok, gyönyörű panorámával, mesés környezetben Tahiban, hegyen egy 117 nm-es, 6 szobás, három szinten elhelyezkedő ikerházat. A ház autóval pár perc távolságra található Tahitótfalu központjától. Az ikerház 1047 nm-es teraszos telken hely...
    • Eladó ház, Lakás - Tahitótfalu
    1 napja, 3 órája
    69 900 000 Ft
  • Eladó ház, Tahitótfalu
    Tahitótfalu, Villasor
    Örök panorámás, saroktelken fekvő nappali + 3 hálószobás, családi ház, 2023-ban frissen felújítva, energetikailag modernizálva – igazi ritkaság! A ház egy szépen, kertész által parkosított 713 nm-es összközműves, öntöző rendszerrel ellátott sarok tel...
    • Eladó ház, Lakás - Tahitótfalu
    1 napja, 3 órája
    94 999 000 Ft
 
Kapcsolat a hirdetővel
  • Nagy Zoltán István

  • +363097-mutasd
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.
Üzenet küldése a hirdetőnek
Érdeklődésed elküldésével elfogadod tájékoztatónkat és kifejezetten hozzájárulsz ahhoz, hogy a maxapro.hu üzemeltetője, a weboldal használata során megadott adataidat az Adatvédelmi tájékoztatóban meghatározott célokból kezelje.
Elhelyezkedés
Tahitótfalu