DUNAKANYARRA PANORÁMÁS NEORENESZÁNSZ KASTÉLY

899 000 000 Ft
Vác
1 hónapja
  • Hirdetés ID: MAXAPRÓ-11992037
  • Kategória: Ingatlan
  • Alkategória: Eladó ház, Lakás
  • Hálószobák: 15
  • Alapterület (m²): 1506
  • Hirdetés típusa: Kínál
  • Hirdető típusa: Cég / Szakember
Leírás
DUNAKANYARRA PANORÁMÁS NEORENESZÁNSZ KASTÉLY

 

Festői környezetben, Dunakanyarra panorámás, 1800-as évek végén épült, a 2000-es évek elején teljes körű renováláson átesett, exkluzív, impozáns, különleges neoreneszánsz kastély keresi leendő tulajdonosát.

 

A KASTÉLY RÖVID LEÍRÁSA

A gyönyörűen parkosított, ősfákkal borított, romantikus kialakítású telekterület ÖSSZESEN 14.685 nm, amelyet egy kis utca választ ketté:

- Az úttest egyik oldalán, 10.396 nm-es telken áll a csodás dunai panorámával rendelkező, impozáns, NEORENESZÁNSZ KASTÉLY, amely 876 nm-es, 3 emeletes a hozzá tartozó negyedik szintnek is tekinthető 3 állásos garázzsal, illetve a 164 nm-es, panorámás USZODA ÉS WELLNESS, 16 m-es, elhúzható tetővel fedett, feszített víztükrű, fűthető kültéri medencével, felszerelt bárral, szaunával, jakuzzival, öltözőhelyiségekkel: a nagyteraszon kültéri grillezővel. A kastélyparkban különleges szobrok találhatóak.

- Az úttest másik oldalán, 4.289 nm-es telken mediterrán VENDÉGHÁZAT alakítottak ki három, külön bejáratú apartmannal (2 db egyszobás; illetve 1 db kétszobás, amerikai konyhával), ehhez kapcsolódó zárt, belső három állásos bowling pályát bárrésszel, vizesblokkal, öltözővel, valamint kültéri, műfüves SPORTPÁLYÁT, amely alkalmas lehet akár futball-, tenisz-, kosár- vagy kézilabdajátékok helyszínéül is, továbbá a kerti tó mellett minigolf-pályát.

A két belterületi telek egyenként teljesen zárt, kerítéssel körbekerített, külön kapuval ellátott, valamint további kültéri parkolóhelyek biztosítására is lehetőséget adnak (a sportpálya oldalán 5+1, a kastély oldalán igény szerint).

 

A KASTÉLY TÖRTÉNETE

A francia renaissance-stilusú kastélyt Ybl Miklós egyik ismert tanítványa tervezhette, aki dolgozott az Első Magyar Általános Biztosító székházának építkezésén, a Vámpalota (mai Corvinus Egyetem), a Budapesti Operaház és az Uránia mozi épületén, a Haggenmacher-palotán, a Belvárosi Takarékpénztár székházának épületén, és a Brudern-ház (avagy a Párizsi udvar) épületén is. 1887-ben kapott megbízást a villa munkálataira, azonban mivel az egyik oromzaton korábbi dátum (1871) szerepel, így ez valószínűleg egy eredeti épület átépítése volt.

Leghíresebb tulajdonosa egy burlesque színész volt, aki 1932-ben belsőleg teljesen modernizáltatta az épületet, fayence burkolatú, nagyméretű fürdőszobával és modern mellékhelyiségekkel szereltette fel.

A 2000-es évek elején a kastély teljes körű felújításon esett át, megtartva az eredeti stílusjegyeket, de a felszín alatt a lehető legmodernebb technikát építették be.

Ekkor alakították ki a kastéllyal szomszédos telken található apartmanokat és sportpályát.

 

A KASTÉLY ELRENDEZÉSE

A főépület 876 nm-es, az uszoda 164 nm-es, a sportpálya oldalán található felépítmény apartmanokkal együtt 504 nm.

A FŐÉPÜLET

- A földszinten a loggiáról belépve impozáns előtér fogad minket, amelyből nyílik a közlekedő, a lépcsőház,  a szalon és a vendég toalett. A szalonhoz egyedi hangulatú télikert, étkező, konyha kapcsolódik, a szinten 2 hálószoba került kialakításra a hálószobák hozzájuk tartozó vizesblokkal.

- Az emeleten két dolgozószoba és egy Dunakanyarra örökpanorámás könyvtárszoba található.

- A legalsó szint külön bejáróval is rendelkezik: itt található egy rendezvényszoba biliárdasztallal, bárpulttal, bortárolóval, egy, a földszinten elhelyezkedő tálalókonyhával ételszállító lifttel összekötött nagy konyha kamrával, mosókonyha, 3 szoba a hozzájuk tartozó vizesblokkokkal, valamint tároló helyiségek.

Az egyes szinteket lift közi össze. 3 autó számára a garázs biztosít parkolási lehetőséget.

A kastély a felújítás következtében megfelel a mai modern kor elvárásainak, miközben eredeti stílusjegyeit megtartotta.

 

EGYÉB KÜLÖNLEGESSÉGEK

- Zárt wellness panorámás, kültéri medencével, kültéri sütögetővel

- A sportpálya funkcionálhat kosárlabdapályaként, futballpályaként

- Beltéri bowling- és kültéri golfpálya

- Kerti tó

- A hangulatos, ősfás telek panorámás a Dunakanyarra.

 

Ideális lehet luxus családi otthonnak, esküvő- és rendezvényhelyszínnek, befektetési célzattal gyógyüdülőnek, vendégháznak vagy akár vállalkozás székhelyének is, mivel rövid távú hasznosítása is engedélyezett.

Kitűnő a lokáció, hiszen a Dunakanyar központjában, kiváló infrastruktúrával ellátott részen található.

 

Hívását szeretettel várom!

 

Dr. Vincellér Zsuzsa

+36 30 815 2510

 

 

 

 

Kapcsolat a hirdetővel
  • Dr. Vincellér Zsuzsa

  • +36 30-mutasd
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.


Elhelyezkedés
Vác


Hasonló hirdetések

  • Örökpanorámás újszerű ház Vácon
    Vác
    Zöldövezetre Vágyó Családoknak Vácon Vác örök panorámás utcájában eladó egy épülő, penthouse jellegű 151 nm-es, dupla teraszos, 4 szobás, megújuló energiás családi ház, 1012 nm-es telken, jelenlegi készültségi állapotában. Gyönyörű Pilis-Naszály-Buda...
    • Eladó ház, Lakás - Vác
    1 napja, 15 órája
    92 000 000 Ft
  • Eladó Társasházi lakás, Vác, Belváros, Hattyú utca, 150nm, 58000000 Ft
    Vác, Belváros, Hattyú utca
    Vác belvárosában a Hattyú utcában eladó egy 150 m2-es kétszintes 1987-ben téglából épült lakás. A 150 nm-es nagy terekkel rendelkező lakás földszintjén, nappali , konyha, nagyméretű étkező, fürdőszoba és egy kamra kapott helyet. Az emeleten három kül...
    • Eladó ház, Lakás - Vác
    1 napja, 17 órája
    58 000 000 Ft
  • Eladó Társasházi lakás, Vác, Deákvár, 75nm, 49900000 Ft
    Vác, Deákvár
    Eladó Vác-Deákvár frekventált részén egy gyönyörűen rendben tartott 75 nm-es első emeleti lakás. Beosztása: nappali, 2 háló, konyha kamrával, fürdő, külön mellékhelyiség és előszoba. A lakást tulajdonosa folyamatosan szépíti-újítja jó ízléssel. A lak...
    • Eladó ház, Lakás - Vác
    1 napja, 17 órája
    49 900 000 Ft
  • Eladó Társasházi lakás, Vác, Belváros, Széchenyi utca, 90nm, 68000000 Ft
    Vác, Belváros, Széchenyi utca
    Eladásra kínálok Vácon, a belváros szívébena Széchenyi utcában 3 emeletes társasház 2. emeletén egy 90 m2-es, felújított lakást. A társasház a 60-70-es években épült téglából. Az ingatlanban előtér, fürdőszoba káddal, külön toalett, konyha, kamra, tá...
    • Eladó ház, Lakás - Vác
    1 napja, 17 órája
    68 000 000 Ft
  • Eladó Társasházi lakás, Vác, Deákvár, 64nm, 48900000 Ft
    Vác, Deákvár
    Vác-Deákváron eladó három szobás, felújított, cirkós társasházi lakás! Vác zöldövezeti részén, Deákváron kínálok eladásra egy harmadik emeleti, gyönyörű állapotban lévő, három egész szobával rendelkező lakást. Elrendezését tekintve is kitűnő, mivel a...
    • Eladó ház, Lakás - Vác
    1 napja, 17 órája
    48 900 000 Ft
 
Kapcsolat a hirdetővel
  • Dr. Vincellér Zsuzsa

  • +36 30-mutasd
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.
Üzenet küldése a hirdetőnek
Érdeklődésed elküldésével elfogadod tájékoztatónkat és kifejezetten hozzájárulsz ahhoz, hogy a maxapro.hu üzemeltetője, a weboldal használata során megadott adataidat az Adatvédelmi tájékoztatóban meghatározott célokból kezelje.
Elhelyezkedés
Vác