10 tipp, hogyan sikerülhet mihamarabb értékesíteni az ingatlant

Budapest
5 éve, 4 hónapja

Az ingatlanpiacon folyamatos a mozgás. Az értékesítés szándékához számos ok vezethet, ám legtöbbször az életvitellel kapcsolatos változások indokolják, hogy meghirdetésre kerüljön a ház vagy lakás. Ilyenkor a legtöbbek számára fontos, hogy mihamarabb sikerüljön túladni az ingatlanon, s ennek érdekében racionális döntésekkel igen sokat lehet tenni. Cikkünkben a Startlak portál segítségével ahhoz igyekszünk 10 hasznos tanáccsal szolgálni, hogy mire célszerű figyelni az ingatlan meghirdetése, bemutatása előtt.

 

1.       Fókuszban az árképzés

 

Talán a legkritikusabb pont az ár megtalálása. Célszerű körülnézni a piacon, hogy a hasonló paraméterekkel rendelkező, város alapján is megegyező ingatlanokat mennyiért hirdetik, így sikerülhet egy olyan árat belőni, ami az érdeklődők számára vonzó, eladóként pedig kedvező lehet. 

 

2.       Rendezze a belső és külső tereket!

 

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy egy rendezett ingatlanon könnyebb túladni, mint ami elhanyagolt kívül és belül. A gyomokkal teli kert, a penészes falak bizony kicsit sem vonzóak, és arra sarkallhatják az érdeklődőket, hogy azonnal alkudozni kezdjenek, vagy akár sarkon forduljanak, kiábrándulva a lehetőségből.

 

3.       Virágok, zöld területek

 

A házat övező környezet kiemelt jelentőséggel bír, és azonnal vonzóvá teheti az ingatlant. A zöldellő gyep és a virágoskert otthonos érzést teremt és megmutatják, milyen lehetőségek rejtőznek a házban. Érdemes tehát lenyírni a füvet, eltüntetni a gyomokat, és a kerti területeket rendezetté varázsolni.

 

4.       Fényt a lakásba!

 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy nem csak az ingatlanhirdetés képein, hanem a személyes megtekintéskor is fontosak a világos terek. Az érdeklődők szeretik alaposan szemügyre venni az ingatlan helyiségeit, keresve az esetleges hibákat. Ha nem is lakik az ingatlanban, akkor is húzza fel a redőnyöket, legyenek világosak, jól láthatóak a helyiségek!

 

5.       Frissen festett falak

 

Sokan úgy vannak vele, hogy ingatlan értékesítés előtt már nem foglalkoznak ezzel, és sokszor elég lerobbant állapotban kerülnek meghirdetésre a házak, lakások, gyakran a felújításra szoruló kifejezéssel összekapcsolva azokat. Ez magában hordozza az alacsonyabb vételárat, így rövid számolgatás is elég ahhoz, hogy egy tisztasági festés jelentősen növelheti az ingatlan értékét.

 

6.       Tisztaság mindenhol

 

Mindegy, hogy üresen áll a ház, vagy még bútorokkal teli, a tisztaság alapvető fontosságú. A kosz és a rendezetlenség arról árulkodik, hogy a lakók körülbelül ennyire vigyázhattak korábban az ingatlanra, ez pedig nem túl vonzó érdeklődőként.

 

7.       Energiatakarékos megoldások

 

Ha energiatakarékos megoldásokkal van felszerelve a lakás, akkor ezt mindenképpen érdemes szem előtt tartani a vételár meghatározásakor. A klíma, a napkollektorok, vagy például a hőszigetelés növelhetik az árat.

 

8.       Hirdessen az interneten!

 

Kevés egyszerűbb és gyorsabb megoldás létezik a hirdetéshez, mint az internet. Sokakat sikerülhet rövid időn belül elérni, így jó esélyt teremtve a mihamarabbi értékesítésre.

 

9.       Töltsön fel megfelelő képeket!

 

Természetesen a hirdetés feladásakor nem mehetünk el a képfeltöltés mellett. Törekedjünk a kiváló minőségű képekre, melyeken jól látszik az ingatlan minden előnye és hátránya. Ha nem titkoljuk el az esetleges problémás területeket, azzal ugyan csökkeni fog az érdeklődők száma, de így csak a ténylegesen potenciális vevőkkel találkozunk, ami időtakarékosság szempontjából korántsem elhanyagolható.

 

10.   Részletes leírás megadása

 

A képeken túl részletes leírással is célszerű szolgálni a hirdetés mellé, hiszen ebből tudhatják meg az érdeklődők, hogy milyen paraméterekkel rendelkezik az ingatlan.

 

 Mindenkinek sikeres értékesítést kívánunk!




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest