Adventi készülődés – Kalendárium ötletek

Budapest
5 éve, 5 hónapja

Gyors léptekkel közeledik a december és vele elindul az adventi készülődés. Advent a karácsonyi készülődés ideje. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig (január 6-ig) tart.  Advent első vasárnapja egyúttal az egyházi év kezdetét is jelenti. A hagyomány szerint az adventi naptárak ősét egy édesanya a kisfia számára találta ki. A kisfiú minden áldott este azt a kérdést tette fel neki, hogy hányat kell még karácsonyig aludni? Hogy könnyebbé tegye a várakozást, kitalálta, hogy egy kartonlapra rátűzdelt 24 cukorkát, amelyből minden nap egyet elvehetett a kisfia, így tette könnyebbé és izgalmasabbá a várakozást karácsonyig.

Számomra a legfontosabb, hogy a gyerekeimnek varázslatos ünnepet hozzak össze, ehhez meg kell találnom a megfelelő adventi kalendáriumot, amit könnyen és gyorsan kivitelezhetek. Szeretem az egyszerű letisztult megoldásokat, amiket könnyen, gyorsan és látványosan kivitelezhetek, amikkel megteremthetem az otthonomban az ünnepi hangulatot. Nem hiszek a bolti változatban, amiben minden nap édességet kapnak, nyugodtabb vagyok, ha én találhatom ki az apró kis meglepetéseket, amikkel minden nap meglepem őket.

Nézzünk néhány könnyen elkészíthető, inspiráló ötletet a kalendáriumra.


Egy krétatábla és 24 db kis papírtasak kifüggesztve, kreatív és könnyen elkészíthető megoldás, amit tényleg percek alatt kivitelezhetünk.



Színes papírtasakot is használhatunk, ezeket színes csipesszel tűzve látványos kis meglepetéseket alkothatunk.



Rácsra feltűzött csomagok, egy kis zöld dekorációval, nagyon mutatós.



Papírpoharak lezárva rejtik a kis ajándékokat.



Az egyik kedvencem a létrára fűzött fényfüzérek közötti vödrök. Nagyon kreatív és mutatós megoldás.



Ha szeretünk hajtogatni szépen, mutat a faágra felfűzött kisházak látványa.



Képkeretbe feszített madzagra akaszthatunk ilyen fantasztikus kis házikókat.



Ha tényleg szorít az idő, de mégis alkotni szeretnénk, vegyünk egy befőttes üveget és 24 borítékot számozva, és kész is az újra gondolt kalendárium.



Forrás: Pinterest

cimke:

adventi készülődés, adventi kalendárium, meglepetés, ajándék, diy, advent gyerekkel




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest