Inspiráció a tanévkezdéshez

Budapest
3 éve, 7 hónapja

Beköszöntött a szeptember, és ezzel együtt a következő tanév időszaka. Izgalmas készülődés ez a szülőknek és gyermekeiknek egyaránt. Gyermekeinknek sokféle taneszközre lehet szükségük az iskolában, de vajon melyiket válasszuk, mi mire alkalmas, melyik biztonságos gyermekeink számára, nehéz kérdés.


Tanszerek, iskolatáskás, országosan a Maxaprón

forrás: freepik.com


Különböző életkorú gyerekeknek más és más szükségleteik lesznek az új tanévben. Minél idősebb egy gyerek annál önállóbban meg tudja fogalmazni mi is kellhet neki a tanuláshoz.


Év eleji rendezés

Ha még nem tettétek meg, itt az ideje elpakolni és rendszerezni az előző éves füzeteket és könyveket. A gyerekek minden évben ismétléssel kezdik az órákat, ha már otthon elkezdjük egy picit visszavezetni a tanulás világába, könnyebb dolga lesz az első hónapokban. 


Rendezzük át a tanuló sarkot!

A tanuló sarok felfrissítésébe vonjuk be gyermekünk kortól függetlenül. Az a legjobb, ha meg tudja fogalmazni hol érezni jól legjobban magát. Ha még ehhez túl kicsi próbáljunk neki nyugodt körülményeket biztosítani, harmonikus közeget létrehozni. Egy új íróasztal vagy egy kényelmes új szék beszerzése sem kell hogy megterhelje a pénztárcánkat. Fontos, hogy világos helyen mindent elérhető magasságban helyezzünk el. 


Milyen eszközöket vegyek?

Eszköz vásárlásnál manapság már számtalan lehetőség adott számunkra. A füzetek, ceruzák, radírok széles palettán vásárolhatóak akár online is, ráadásul szebbnél szebbek. Próbáljuk kerülni a felesleges felhalmozást és csak a tanárok által leadott lista szerint vásárolni, már ha van ilyen listánk. Ha nem kapunk útmutatást a pedagógusoktól, érdemes megvárni az első órákat és az után belevágni a nagybevásárlásba, ezzel elkerülhetjük a nem megfelelő holmik beszerzését. Ne felejtkezzünk el a sportszerekről sem. Egy jó bicikli, amivel akár egyedül is mehet már iskolába kincset érhet. 


A másik fontos eszköz, ami egész tanévben elkíséri a mindennapokon a gyermeket az az iskolatáska. A választásnál a döntő szempont az legyen hogyan illeszkedik a gyerek hátára. Az ergonomikus kialakítású iskolatáskák óvják a gyerekek gerincét, ezeket kifejezetten a kisiskolásoknak készítik. A táska ne legyen túl nehéz, az elsősöknek nagyon praktikus lehet a görgős kerekekkel ellátott táska, amit egyszerűbb magukkal vinni.




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest